Suriye'deki IŞİD hücreleri saldırıya geçti: Esed rejimi ve İran konvoyuna saldırı

Suriye'deki IŞİD hücreleri saldırıya geçti: Esed rejimi ve İran konvoyuna saldırı

Suriye'nin Humus kenti doğusunda Esed rejimine bağlı askeri konvoya yönelik saldırı düzenlendi.

Suriye'nin Humus kenti doğu kırsalında Esed rejimine bağlı askeri konvoya yönelik saldırı düzenlendi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Humus kenti doğusunda Esed rejimi ve İran'a bağlı milislere ait askeri konvoya yönelik pusu gerçekleştirildi.

IŞİD'in bölgedeki uyuyan hücreleri tarafından düzenlendiği belirtilen pusuda Esed rejimi ve İran'a bağlı milislerden çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı. 

Öte yandan kaynaklar, IŞİD'in sadırıda birden fazla milisi de canlı olarak yakaladığını, çok sayıda askeri araç ve silahı ele geçirdiğini ifade ediyor.

Örgüte bağlı 'Amak Ajansı' üzerinden servis edilen görüntülerde, Humus çölünde düzenlenen saldırıda çok sayıda askeri araç ve silahın ele geçirildiği belirtiliyor. 

23 Mart'ta ABD destekli YPG güçlerinin Deyrizor doğusunda IŞİD varlığının tamamen sona erdiğini ilan etmesinin ardından, Deyrizor doğu kırsalı ve Humus kırsalındaki IŞİD saldırılarında artış yaşanmaya başladı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.