Suriye'deki Rus askerler Şii semboller kullanıyor

Suriye'deki Rus askerler Şii semboller kullanıyor

Rusya'nın Suriye'de bulundurduğu birlikler, aynı safta savaştıkları İran destekli Şii milislerle alışılmadık bir görüntü çiziyor.

Suriye'de yedinci yılına giren ve ulusal bir savaş olma görünümünden çıkıp birçok bölgesel ve küresel aktörün dahil olduğu savaşta kurulan ittifaklar, alışılmadık görüntüleri de beraberinde getiriyor.

Bilindiği gibi Hizbullah, İran destekli Şii milisler ve İran Devrim Muhafızları'nın ardından Rusya'nın kara güçleri de Suriye'de muhaliflere karşı savaşa katılmıştı. Rusya'nın özel birliklerinin birçok yerde Şii milislerle aynı siperleri, aynı kontrol noktalarını paylaşması, bu güçler arasında etkileşimi de kaçınılmaz bir hale getirdi. Ancak bu etkileşimin şimdilik tek taraflı olduğu ifade edilebilir. Zira Şii milisler, kendi inançlarını ve kültürlerini bölgede bulunan Rus askerlere öğretmiş gözüküyor.

Suriye'den gelen birçok fotoğraf ve video kaydı, çoğu aslında Ortodoks Hrıstiyan olan Rus askerlerinin Şii inancına has sloganlar attığı görülüyor. Şii düşüncesinde kutsaliyet atfedilen Hz. Ali, Hz. Hüseyin gibi isimler, bugünlerde Rus askerlerin de dilinde. Birçok görüntüde Rus askerlerin Şii milislerle özdeşleşmiş "lebbeyk ya Ali, lebbeyk ya Hüseyin" sloganları attığı görülüyor. Aktörleri her geçen gün çeşitlenen savaşta Rus askerleri ve Şii milislerin verdiği samimi görüntüler oldukça dikkat çekici.


Kolunda Hizbullah bayrağı yer alan bir Rus askeri...



Rus askerinin kolundaki yazıda Şii inancına ait sloganlardan olan "lebbeyk ya Zeynep" yazıyor.

Şii milislerle birlikte slogan atan ve Şii inancına ait lafızlar söyleyen bir Rus askerleri...

 


Kaynak: Mepa News 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.