"Suriye'deki savaşta en az 306 bin sivil öldürüldü"

"Suriye'deki savaşta en az 306 bin sivil öldürüldü"

Birleşmiş Milletler, Suriye iç savaşının başlamasından bu yana çatışmalarda en az 306 bin sivilin öldürüldüğünü doğruladı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR), Suriye'de iç savaşın patlak vermesinden bu yana taraflar arasında yaşanan çatışmalar sırasında yaklaşık 307 bin sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

Şimdiye dek en yüksek sivil ölümü tahmininin yer aldığı BM açıklamasında, Suriye'de Mart 2011 tarihinden bu zamana kadar yaşanan çatışmalarda 306 bin 887 sivilin öldürüldüğü belirtildi.

Öte yandan BM açıklamasında yer alan sivil ölümlerinin, savaş nedeniyle doğrudan saldırılar sonucunda kaynaklandığı vurgulandı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, söz konusu açıklamanın, çatışmanın büyük boyutunun yansımaları hakkında daha net bilgileri gün yüzüne çıkaracağını söyledi.

Esed rejimi sivil kayıpların büyük çoğunluğundan sorumlu

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir raporda, Suriye iç savaşının başladığı Mart 2011'den Haziran 2022'ye kadarki süreçte yaklaşık 229 bin sivil yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşılmıştı.

SNHR raporunda Beşar Esed rejimi ve destekçileri, sivil kayıpların büyük çoğunluğundan sorumlu tutulmuştu.

Raporda geçen bilgilere göre Esed rejimi ile İranlı milisler yaklaşık 200 bin sivilin ölümünden sorumlu tutulurken, 7 bine yakın sivilin doğrudan Rusya tarafından öldürüldüğü açıklanmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.