Suriyeli anne ve bebeğini öldürenlere ağırlaştırılmış müebbet talebi

Suriyeli anne ve bebeğini öldürenlere ağırlaştırılmış müebbet talebi

Sakarya’da Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeğini öldüren iki şüpheliye üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50’şer yıla kadar hapsi istendi.

Emani Al Rahmun ve 10 aylık bebeği bebeği Halaf’ın öldürülmesiyle ilgili Birol Karacal ve Celal Bay hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

İddianamede, ikili, ‘tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme, gebe olduğu bilinen kadını öldürme, çocuğu, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme, nitelikli cinsel saldırı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme ve nitelikli yağma’yla suçlandı.

İki şüpheliye de üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıl 6’şar aydan 50’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İlk duruşma 1 Aralık’ta görülecek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve birçok sivil toplum örgütü davanın takipçisi olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.