Suriyeli muhalif isim Türkiye'de gözaltına alındı

Suriyeli muhalif isim Türkiye'de gözaltına alındı

2016 yılında Rusya'nın Halep kuşatması esnasında bölgenin genel askeri yöneticisi olan Suriyeli muhalif Ebu'l Abd Eşidda'nın sınırın Türkiye tarafında gözaltına alındığı bildirildi.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklardan elde edilen bilgilere göre bir dönem Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) içerisinde de bulunan, 2016 yılında Rusya'nın Halep kuşatmasında muhalif güçlerin askeri sorumlusu olan Abdulmuin Muhammed Kehal (Ebu'l Abd Eşidda) Türkiye'de gözaltına alındı.

Kaynaklar Ebu'l Abd Eşidda'nın haca vazifesini yerine getirmek için Türkiye topraklarına giriş yaptığı esnada gözaltına alındığını aktarıyor.

Aktarılan bilgilere göre Eşidda, 13 Haziran Salı günü Bab Es Selame Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra gözaltına alındı.

Ebu'l Abd Eşidda'nın gözaltına alınmasının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı Eşidda'nın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Halep kırsalındaki El Bab bölgesinde doktor olan Mahmud Es-Sayeh sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında Eşidda'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Öte yandan Eşidda'nın Türkiye makamlarınca gözaltına alınmış olması Ankara'nın Suriye konusunda politika değişikliğine gideceği şeklinde de yorumlara neden oldu.

Ebu'l Abd Eşidda kimdir?

Bir dönem HTŞ'de askeri yönetici konumunda bulunan Eşidda 2020 yılında gruptan ayrıldığını ilan etti. HTŞ'den ayrılmasının ardından grubu ağır bir şekilde eleştiren birçok ses kaydı ve video yayınladı.

Geçmiş dönemde HTŞ tarafından bir süreliğine gözaltına alındı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum