Suriyeli muhalifler Hama'da Esed rejiminin ilerleyişini püskürttü: En az 67 ölü

Suriyeli muhalifler Hama'da Esed rejiminin ilerleyişini püskürttü: En az 67 ölü

Suriye'nin kuzeyindeki Hama'da ilerleme girişiminde bulunan Esed rejimi ağır kayıplar vererek geri çekildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Hama'da ilerleme girişiminde bulunan Esed rejimi ağır kayıplar vererek geri çekildi.

Yerel kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Rusya destekli Esed rejimi güçlerinin Hama'nın kuzey kırsalındaki ilerleme girişimi muhaliflerce engellendi.

Kaynaklar Esed rejimine bağlı güçlerin Hama'nın kuzey ve kuzeybatı kırsalındaki birden fazla noktadan ilerleme girişiminde bulunduğunu, ancak girişimlerin muhaliflerce kurulan "Feth el Mübin" operasyon odasına bağlı güçlerce engellendiğini aktardı.

Onlarca ölü ve yaralı

Kefr Hud ve Tel Melh ekseninde yaşanan çatışmalarda muhalif gruplardan Ceyş el İzze en az 50 Esed rejimi askerini öldürürken, çok sayıda zırhlı araç da güdümlü füzelerle hedef alındı.

Aynı zamanda Esed rejimine ait L-39 Albatros tipi savaş uçağı da muhaliflerin açtığı ateş sonucu isabet aldı.

Muhalif gruplardan Tahrir el Şam'a (HTŞ) bağlı İba Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre Hama kırsalındaki Cubeyn yerleşimi eksenindeki çatışmalarda Esed rejimi güçlerinden, aralarında rütbeli isimlerin de olduğu 17 kişi ölürken 28 kişi yaralandı.

Dün aynı bölgede Rusya destekli Esed rejiminin TSK'nın 10 nolu gözlem noktasına yönelik gerçekleştirdiği topçu atışlarında bir Türk askeri yaşamını yitirmiş, 3 asker de yaralanmıştı.

Gözlem noktasının hedef alınmasının ardından bölgede konuşlu bulunan TSK'ya ait ateş destek unsurlarınca Esed rejimine ait mevziler hedef alınmıştı.

Esed rejimi güçlerinin de karşılık vermesiyle bölgede dün gece saatlerinde karşılıklı top atışları yaşanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'nca bugün yapılan açıklamada ise TSK gözlem noktasını hedef alan rejim mevzilerinin "etkili bir şekilde ateş altına alındığı" belirtilmişi.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.