Suriyeli muhaliflerin Esed rejimine saldırıları sürüyor: 17 ölü

Suriyeli muhaliflerin Esed rejimine saldırıları sürüyor: 17 ölü

Suriye'nin kuzeyinde Esed rejimi ile Suriyeli muhalifler arasında çatışmaların devam ettiği ifade ediliyor.

Suriye'nin kuzeyinde Esed rejimi ile Suriyeli muhalifler arasında çatışmaların devam ettiği ifade ediliyor.

Bölgede dün yaşanan çatışmalar ve saldırılarda toplam 17 Esed rejimi askeri öldürüldü.

Suriyeli muhalif gruplardan Ceyş el Ahrar, Esed rejimine karşı düzenledikleri saldırıda 9 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada, Esed rejiminin sivilleri hedef alan bombardımanlarına karşı bir saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi. Açıklamada, kuzey Hama kırsalında yer alan Sukaylabiye yakınlarında bir kontrol noktasına Ceyş el Ahrar'ın "özel kuvvetlerinin" saldırı düzenlediği, saldırıda 9 askerin öldürüldüğü belirtildi.

Ceyş el Ahrar, saldırı birliğinin lideri olan Ebu Yuşa el Vastani isimli komutanlarının da saldırıda çıkan çatışmada öldürüldüğünü açıkladı.

Öte yandan, Hama'nın kuzey kırsalındaki Sermaniye yerleşimi yakınlarında ilerlemek isteyen Esed rejimi güçleri mayın tarlasına girdi.

Bölgedeki mayınların infilak etmesi ve yaşanan çatışmalar sonucu yerel kaynaklar 8 askerin öldürüldüğünü ifade etti. Böylelikle dün bölgede öldürülen Esed rejimi mensubu sayısı 17'ye yükseldi.

Esed rejiminin sivil yerleşimleri hedef alan bombardımanların da devam ettiği aktarıldı.

Bölgede varılan silahsız bölge ve çatışmasızlık anlaşmalarına rağmen, karşılıklı saldırılar ve çatışmalar sona ermiş değil.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.