Suriyeli muhaliflerin güdümlü tanksavar füzesi kullanımında artış

Suriyeli muhaliflerin güdümlü tanksavar füzesi kullanımında artış

Suriyeli muhaliflerin son dönemde Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerine karşı güdümlü tanksavar füzesi kullanımlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Uyarı: Haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir

Suriyeli muhaliflerin son dönemde Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerine karşı güdümlü tanksavar füzesi kullanımlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Söz konusu saldırılarda rejim güçleri çok sayıda tank, zırhlı araç, askeri ekipman ve milis kaybediyor.

Güdümlü tanksavar füzelerinin kullanımında özellikle Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) ve bu yapıya bağlı Ulusal Özgürleştirme Cephesi'nin ön plana çıktığı göze çarpıyor.

SMO tarafından Şubat ayı başında yayınlanan bir infografikte, grubun 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında toplam 51 güdümlü tanksavar füzesi saldırısı düzenledikleri belirtilmişti.

Bu saldırıların büyük kısmı TOW tipi güdümlü tanksavar füzeleri ile gerçekleştiriliyor.

SMO'ya bağlı güçlerin yanı sıra, Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) ve Türkistan İslam Partisi (TİP) de rejim güçlerine karşı güdümlü tanksavar füze saldırıları düzenliyor.

Bu gruplar saldırılarında, uzun süredir envanterlerinde mevcut olan Konkurs, Fagot ve Kornet gibi güdümlü füzeleri kullanıyor.

Saldırı videoları sosyal medyada

Özellikle son dönemde Rusya ve İran destekli Esed rejiminin saldırılarının artmasıyla, güdümlü tanksavar füzesi saldırıları da ciddi biçimde arttı.

Suriyeli muhalifler bu saldırılara dair görüntüleri sıklıkla sosyal medyada paylaşıyor.

Paylaşılan görüntülerle rejim güçlerinin saldırılar sonucu yaşadığı ağır kayıplar açık bir şekilde görülebiliyor.

Son dönemde muhaliflerce yayınlanan videoların en dikkat çekeni ise, İdlib'in doğu kırsalında yer alan Dadih yerleşiminde düzenlenen bir saldırı oldu.

Uzun süredir muhaliflerle rejim unsurları arasında çatışmalara sahne olan beldede bir grup rejim mensubu güdümlü tanksavar füzesi ile vuruldu.

O anlar muhaliflerin kamerasına böyle yansıdı:

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.