Suriyeli mültecilerin kış endişesi

Suriyeli mültecilerin kış endişesi

Lübnan'daki kamplarda birçok zorluk içinde yaşayan Suriyeli mülteciler, kış aylarında hayat şartlarının daha da ağırlaştığını söylüyor

Lübnan'da çoğunlukla Bekaa Vadisi'ndeki kamplarda imkânsızlıklar içinde yaşayan Suriyeli mülteciler, kış soğuklarının başlamasıyla hayat şartlarının daha da ağırlaşmasından endişe ediyor.

Başkent Beyrut'un doğusunda yer alan Bekaa Vadisi'ndeki 2 bin 500 kişilik Avde Kampı, büyük ölçüde prefabrik evlerden, yer yer de çadırlardan oluşuyor.

Mülteciler, evlerinin üzerindeki su depoları ile günlük mutfak ve tuvalet ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Elektrik, kampa günün belli saatlerinde çok kısa süreli veriliyor. Kampta mültecilerin hizmet aldığı merkezlerde jeneratör bulunsa da çalışması için mazot gerekiyor.

Kampın sokaklarından yükselen sesler, çocukların her türlü imkânsızlığa ve soğuğa rağmen oyunlarına devam ettiğinin göstergesi.

Kamptaki okulda çocuklar eğitimlerini sürdürürken, okuma yazma bilmeyen Suriyeli kadınlar da her gün servisle kampın dışındaki kursa gidiyor. Kamptaki kadınların meslek öğrenmesi için kurulan merkezlerde ise genç kızlar eğitim görüyor.

AA muhabirine konuşan Suriyeli mülteciler, henüz başlayan soğuklarla mücadelede en çok soba, yakacak mazot ve battaniyeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği dün yaptığı açıklamada, Lübnan'da kayıtlı Suriyeli mültecilerin sayısının 997 bin 905'e düştüğünü bildirmişti. Lübnan makamları ise ülkede yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli mülteci olduğunu ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.