Suriyeli sığınmacılar sınır dışı edilmeye başlandı

Suriyeli sığınmacılar sınır dışı edilmeye başlandı

Türkiye'nin birçok ilinden Suriyeli sığınmacıların sınır dışı edilmeye başlandığı haberleri aktarılıyor.

Son günlerde Türkiye'nin birçok ilinden Suriyeli sığınmacıların sınır dışı edilmeye başlandığına yönelik haberlerde artış yaşandı.

Başta İstanbul olmak üzere yapılan rutin ve özel kontrollerde gözaltına alınan sığınmacıların apar topar Suriye'nin kuzeyindeki bölgelere sınır dışı edildiği bildirildi.

Göç İdaresi Başkanlığı konuya ilişkin açıklamada bulunmazken Suriyeli birçok haber kaynağı başta İstanbul olmak üzere birçok ilde Suriyelilere yönelik kapsamlı sınır dışı operasyonlarının başlatıldığını ileri sürüyor.

Son olarak İstanbul'da ikamet eden Suriyeli bir ailenin yedi aylık hamile annesi kimlik kontrolü esnasında süratli bir şekilde İdlib'e sınır dışı edilmiş. Suriyeli kadının eşi ise her türlü girişimde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade ediyor.

Levant24'e konuşan bir diğer Suriyeli kanser hastası ise tedavisi devam ettiği süreçte Türkiye'den sınır dışı edildiğini ifade ediyor.

Kanser hastası sığınmacı, sınır dışı edildiği Suriye'nin kuzey bölgelerinde ise kanser tedavisini devam ettirebileceği herhangi bir ilaç bulunmadığını söylüyor.

Öte yandan Ankara, Suriyeli sığınmacılara kapıları tamamen kapatmış görünüyor. Suriye'deki kanser hastaları bir süredir tedavi için Türkiye'nin kendilerine kapıları açmamasından şikayetçi.

Tedavi olabilmek için tek çarelerinin Türkiye'ye geçmek olduğunu ifade eden kanser hastaları ve yakınları bir süredir Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde eylem gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda kanser hastaları ve yakınları mağduriyetleri son bulana, hastalar kabul edilene kadar oturma eylemi gerçekleştirme kararı almış durumda.

Suriye'nin kuzeyindeki kanser hastalarının Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde tedavi olması da mümkün değil. Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden rejim kontrolündeki bölgelere geçtiklerinde hapse atılma veya zorla askere alınma tehlikesiyle karşı karşıya olan Suriyeliler bu bölgelere geçmektense ölmeyi tercih ediyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum