Suriyelilerden Türkiye sınırında "Duvarın Yıkılışı" eylemi

Suriyelilerden Türkiye sınırında "Duvarın Yıkılışı" eylemi

Suriyeli aktivistlerin aktardığı bilgiye göre İdlib'in kuzeyindeki bölgelerde "Duvarın Yıkılışı" eylemi gerçekleştirilecek.

Suriyeli aktivistlerin aktardığı bilgiye göre, İdlib'in kuzeyindeki bölgelerde "Duvarın Yıkılışı" eylemi gerçekleştirilecek.

Suriye içerisinde Rusya ve İran destekli güçlerin bombardımanları sebebiyle yerinden olmuş sivillerin zorlu yaşam koşullarına dikkat çekmeyi amaçlayan gösterilerin Cuma günü gerçekleşmesi planlanıyor.

Türkiye sınırına ithafla "Duvarın Yıkılışı" isminin verildiği protesto gösterilerinin Kerame bölgesinde başlayarak Türkiye sınırına yakın bir bölgede bulunan Atme mülteci kamplarının olduğu bölgeye doğru devam edecek.

Şubay ayında İdlib'de düzenlenen bir başka gösteride de "İdlib'den Berlin'e" sloganı kullanılmış ve savaş sebebiyle yerinden edilmiş Suriyeli sığınmacıların Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçişine izin verilmesi talep edilmişti.

Türkiye sınırına yönelik göç devam ediyor

Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin İdlib ve Halep kırsalındaki saldırıları sebebiyle yüz binlerce sivil Türkiye sınırındaki bölgelere akın etmiş durumda. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Türkiye sınırına akın eden Suriyelilerin sayısının bir milyonu aştığını ifade ediyor.

Öte yandan Türkiye sınırına yüz binlerce Suriyelinin akın etmesine neden olan Rusya ve İran destekli güçlerin saldırısı halen devam etmekte. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.