Suriye'nin doğusunda İran destekli Haşdi Şabi milislerine hava saldırısı

Suriye'nin doğusunda İran destekli Haşdi Şabi milislerine hava saldırısı

Dün Suriye’nin doğusunda meydana gelen hava saldırısında 26 Haşdi Şabi üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün Suriye’nin doğusunda meydana gelen hava saldırısında 26 Haşdi Şabi üyesinin öldürüldüğü bilgisini aktardı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, daha önce de Iraklı 18 milisin öldürüldüğünü bildiren SOHR, hava saldırısının ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçleri tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Söz konusu hava saldırısı, Deyrizor’un doğu kırsalında, Suriye-Irak sınırındaki El Bukemal’de Haşdi Şabi güçlerine ait bir üsse düzenlenirken, saldırıdan sadece birkaç saat önce Bağdat'ta, ABD askerlerinin bulunduğu Taci Askeri Üssü'ne katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiği ve saldırıda iki ABD'li ve bir İngiliz personelin öldüğü bildirilmişti.

Taci Askeri Üssü’ne düzenlenen füze saldırısı, son birkaç yıldır ABD’nin Irak’taki konumlarına karşı yapılmış en ölümcül saldırı olduğu belirtildi.

Askeri üsse yapılan füze saldırısının sorumluluğunu kimse üstlenmedi. Ancak Washington benzer saldırılarda genellikle, İran ve ABD arasında aylardır devam eden gerginlik bağlamında Tahran'a yakın Şii grupları suçluyor.

Suriye rejimini destekleyen İranlı ve Iraklı güçler, Deyrizor’un doğu kırsalında, özellikle El Bukemal ve el-Meyadin gibi bölgeler arasında geniş bir alanda konuşlanmış durumda.

ABD’li bir yetkili, söz konusu bombardımanın, İsrail tarafından Haziran 2018’de gerçekleştirilen ve aralarında Suriyelilerin ve Iraklıların bulunduğu 55 rejim unsurunun öldürüldüğü hava saldırılarının ardından yaşanan en kanlı hava saldırısı olabileceğini söyledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.