Suriye'nin güneyinde hareketlilik: ÖSO, Haşdi Şabi'yi Grad füzeleriyle vurdu

Suriye'nin güneyinde hareketlilik: ÖSO, Haşdi Şabi'yi Grad füzeleriyle vurdu

Humus’un doğusundaki Badiye bölgesinde Rejim güçleri saflarında savaşan Haşdi Şabi’ye bağlı Nuceba Hareketi karargahlarını Grad füzeleri ile vuruldu.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Humus’un doğusundaki Badiye bölgesinde Rejim güçleri saflarında savaşan Haşdi Şabi’ye bağlı Nuceba Hareketi karargahlarını BM21 (Grad) füzeleri ile vurdu.

QHA'nın aktardığına göre, ÖSO’ya bağlı Ceyş’ül Usud el-Şarkiye ve Şehit Ahmed Abdo Kuvvetleri, Badiye'de rejime karşı yürüttükleri Ard’u Lane harekatı kapsamında bugün 18 Temmuz'da Rejim güçleri saflarında savaşan Haşdi Şabi’ye bağlı Nuceba Hareketi’nin karargahlarını BM21 füzeleri ile vurdu.

ÖSO’nun Badiye bölgesi medya sorumlusu Said Seyf yaptığı açıklamada, "Ard’u Lane" harekatı takip biriminin Badiye bölgesi Dreyhime mevkiinde Rejim güçleri saflarında savaşan Haşdi Şabi’ye bağlı Nuceba Hareketi’nin toplantı yaptığını belirlediğini, ÖSO’nun da bu rapor doğrultusunda Nuceba Hareketi karargahını BM21 füzeleri ile vurduğunu söyledi.

 

 

Seyf, ÖSO’nun Nuceba Hareketi karargahına düzenlediği saldırıda 40 milisin öldüğünü, bir tankın ve iki adet de çok namlulu roketatarın imha edildiğini belirtti.

Bilindiği gibi bölgede ÖSO birlikleri ile Rejim güçleri saflarında savaşan Haşdi Şabi’ye bağlı Nuceba Hareketi arasında aylardır şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Suriye'nin güneyindeki el Tanf ve çevresinde bulunan ve kendini ÖSO'ya nispet eden muhalif gruplar büyük oranda ABD güdümünde hareket ediyorlar. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.