'Suriye'nin kuzeyinde ateşkes ilan edilecek'

'Suriye'nin kuzeyinde ateşkes ilan edilecek'

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde rejim koalisyonuyla ateşkes ilan edileceği iddia edildi.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde rejim koalisyonuyla ateşkes ilan edileceği iddia edildi.

Suriye sahasından yerel haber aktarımı yapan "Nedaa Syria" ajansının aktardığınıa göre, Suriye'nin kuzeyinde kapsamlı bir ateşkes ilan edilmesi bekleniyor.

Ajansın, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Mutasım Tugayı'nın Siyasi Büro Şefi Mustafa Siycari'ye dayandırdığı habere göre, muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib, Hama ve Halep kırsallarında rejim koalisyonuyla ateşkes ilan edilecek.

Ateşkes ilanının kısa bir süre içinde gerçekleşeceğinin iddia edildiği haberde, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Ajansın ifadelerine göre, Mustafa Siycari'de ateşkesin kısa bir süre içinde ilan edileceğini ancak konuyla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini söyledi.

Türkiye, Rusya ve İran üçlüsü arasında yapılan Astana görüşmelerinde Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan edilmişti.

Ancak Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu bu bölgelere yönelik hava ve kara bombardımanlarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib güney kırsalında kurduğu gözlem noktalarına rağmen rejime bağlı unsurlar bölgedeki sivil yerleşim birimlerini hedef almayı sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.