Suriye'nin yeniden inşası Hafız Esed heykeliyle başladı

Suriye'nin yeniden inşası Hafız Esed heykeliyle başladı

Suriye'nin yeniden inşa süreci, Deyr ez Zor'da Hafız Esed'in heykelinin dikilmesiyle başladı.

Suriye'de 7 yıldan uzun bir süredir devam eden savaşın ardından Esed rejiminin eline geçen bölgelerde yeniden inşa sürecinin başlaması gündemdeydi.

Rejim tarafından ele geçirilen ve büyük ölçüde tahrip olmuş, ülkenin doğusundaki Deyr ez Zor, orta kesimindeki Doğu Guta ve güneydeki Dera gibi bölgelerde yeniden inşa için milyarlarca doların gerektiği ifade edilmişti.

Sosyal medyada Esed rejimine yakın kaynakların paylaşımlarına göre, yeniden inşa süreci bazı Batılı kuruluşların da aracılığıyla başladı.

Bunlardan birisi "Suriye'yi Yeniden İnşa Et Yeniden İmar Programı" (RSRP). Söz konusu kuruluşun Suriye'nin doğusundaki yeniden imar faaliyetleri ise Suriyeli muhaliflerin tepkisini çekti.

Kuruluş tarafından Deyr ez Zor'da inşa edildiği öne sürülen Hafız Esed heykeli, sosyal medyada muhaliflerin eleştirilerine sebep oldu. Paylaşılan fotoğrafta, Hafız Esed'e ait heykel görülebiliyor.

assad.jpg

Fotoğrafın arka planında, yaşanan çatışmalar sebebiyle tahrip olmuş binalar rahatlıkla görülebiliyor.

Suriye'de yeniden inşa sürecinin Batılı kuruluşların desteğiyle Hafız Esed heykeli dikilmesiyle başlaması, Suriyeli muhaliflerin "Suriye'nin geleceği" ile ilgili olumsuz yorumlar yapmasına sebep oldu.

Muhalifler sosyal medyada bu durumdan rahatsızlıklarını dile getirdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.