Suriye'nin yeniden inşasına 180 İran şirketi katılacak

Suriye'nin yeniden inşasına 180 İran şirketi katılacak

Savaş sonrasında Suriye'nin yeniden inşa edilmesi sürecinde yaklaşık 180 tane İran merkezli firmanın inşaat malzemesi üretimi için tesisler ve fabrikalar kuracağı bildirildi.

Esed rejimine yakın El Vatan gazetesine göre, Şam'da İmar ve Toplu Konut Bakanı Muhammed Velid Gazal ile görüşen İran heyeti, savaş sonrası yeniden inşa faaliyetlerinde yer almak istediklerini belirtti.

Bakan Yardımcısı Muhammed Seyf'in sözlerine dayandırılan habere göre, Gazal, İran heyetine, kendi bakanlığının gözetiminde ortak üretim önerdi.

İki taraf öncelikle konutlar, sağlık merkezleri, enerji santralleri ve barajların onarımına odaklanmayı kararlaştırdı.

Buna göre inşaat malzemeleri üretim tesisleri sanayi merkezleri olan şehirlerde kurulacak. İran'ın gerekli altyapıyla ilgili taleplerini iletmesinin ardından tesislerin kurulacağı yerler belirlenecek.

Ülkenin yeniden inşası üzerinden sığınmacıların geri dönmesini sağlamak için kampanya yürüten Esed rejimi, öncelikle altyapıyı onarıp eğitim ve sağlık hizmetlerini sağlamaya çalışıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.