"Suudi Arabistan ABD'den güdümlü füze satın alıyor"

"Suudi Arabistan ABD'den güdümlü füze satın alıyor"

ABD Dışişleri Bakanlığının Suudi Arabitsan'a güdümlü füze mühimmatının ihracat lisansına onay verdiği ileri sürüldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Suudi Arabistan'a 478 milyon dolar değerinde güdümlü füze ihracatı yapacağı, savaş uçaklarına kullanılmak üzere havadan-karaya 7 bin 500 adet füze mühimmatının ihracat lisansına onay verme kararını Kongre'ye tebliğ ettiği ileri sürüldü.

Bloomberg'in Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberde, söz konusu ihracat lisansının Raytheon'a verildiği ve Riyad'a satışına onay verilen mühimmatın ise lazer güdümlü ve iç navigasyon özelliği bulunan "Paveway IV" akıllı mühimmatı olduğu belirtildi.

Haberde "Doğrudan Özel Satış" üzerinden ihraç imkanı tanınması durumu olduğu iddia edildi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Dış Askeri Satışlar" kamuoyuna duyurulurken, "Doğrudan Özel Satışlar" ise kamuya açıklanmıyor.

Geçen sene de Suudi Arabistan'ın ABD Dışişleri Bakanlığından aldığı "acil askeri satış yetkisi" kapsamında 8,1 milyar dolarlık satışın 1,5 milyar dolarının gelişmiş Paveway füzelerine harcandığı iddia edilmişti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.