Suudi Arabistan: Bu bir savaş ilanı!

Suudi Arabistan: Bu bir savaş ilanı!

Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Samir el Sabhan ülkesine yönelik birçok tehdit olduğunu savundu.

Suudi televizyonu El Arabiya’ya röportaj veren Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Samir el Sabhan Lübnan kriziyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Samir el Sebhan,“Hizbullah’ın Suudi Arabistan’a yönelik hareketleri sebebiyle Lübnan’ı savaş ilan eden bir ülke olarak göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sebhan, “Hizbullah milislerinin Suudi Arabistan’ı tehdit eden, ülkedeki terör eylemlerini organize etmekle ve Suudi gençleri terörizm konusunda eğitmekle” suçladı. Suudi bakan Hizbullah’a karşı tüm siyasi ve diğer araçların kullanılacağını vurguladı.

Suudi Arabistan yöneticilerinin Lübnan hükumetinin Hizbullah’ın faaliyetlerini durdurmak için harekete geçmesini beklediklerini ifade eden Samir el Sabhan Lübnan’daki olayların arkasında İran’nın olduğunu söyledi.

'Arkasında İran var'

Öte yandan, Yemen’den Riyad’a atılan balistik füze konusuda Suudi Arabistan yine İran’ı hedef gösterdi. Saldırının arkasında İran’ın olduğu yönünde kanıtlar olduğunu belirten ülke, bunun olası bir ‘savaş hareketi’ olduğunu açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise Suudi Arabistan’ın suçlamalarını ‘yıkıcı, sorumsuz, provokatif ve temelsiz’ olarak nitelendirdi.

Daha sonra tekrar açıklama yapan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr, uygun zaman ve yerde İran’ın eylemlerine yanıt verme haklarını saklı tuttuklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.