Suudi Arabistan: Cenaze merasimini 'yanlışlıkla' vurduk

Suudi Arabistan: Cenaze merasimini 'yanlışlıkla' vurduk

Arap Koalisyonu, cenaze merasiminin hedef alındığı saldırıyı Yemenli askeri yetkililerden alınan yanlış istihbarat nedeniyle gerçekleştirdiklerini kabul etti.

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Yemen'in başkenti Sanaa'da 140'tan fazla kişinin ölümüne yol açan saldırının yanlış istihbarat nedeniyle yapıldığını açıkladı.

Koalisyon üyesi 12 askeri yetkili ve uzmanın yer aldığı soruşturma ekibi, bu sabah çalışmalarını nihayete erdirdi.

Sunulan rapora göre; hava saldırısı Husi liderlerin cenaze törenine katıldığı istihbaratı üzerine başlatıldı. 

Rapor, koalisyon üyelerinin angajman kurallarını gözden geçirdiği konusunda ısrarcı. Ayrıca  raporda resmi olarak 140'ın üzerinde ölünün olduğu saldırıda, "bazı istismarcıların ölü sayısını yüksek gösterdiği" ileri sürüldü. 

Koalisyonun operasyon birimlerine ev sahipliği yapan Suudi Arabistan, ilk önce cenaze merasimini yapılan saldırının sorumluluğunu reddetimiş ve söz konusu alanda bir bombardıman gerçekleştirmediğini duyurmuştu. 

Hatta Suudi yorumcular, cenaze merasimini hedef alan saldırının Husiler arasındaki bir iç hesaplaşma sonucu yaşanmış olabileceğini iddia etmişlerdi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.