"Suudi Arabistan Çin'in yardımıyla balistik füze üretiyor"

"Suudi Arabistan Çin'in yardımıyla balistik füze üretiyor"

CNN'nin haberine göre Suudi Arabistan, Çin'in yardımıyla kendi balistik füzesini üretiyor.

ABD merkezli haber kanalı CNN'in Amerikan istihbarat servislerine dayandırdığı haberinde, Suudi Arabistan'ın kendi balistik füzelerini inşa etmeye başladığı bildirildi. İstihbarat servislerinin bu yönde uydu görüntülerini elde ettiği belirtilen haberde, Suudi Arabistan'ın füze geliştirmesine Çin'in de teknolojik destek verdiği kaydedildi.

Uydu görüntülerinde bir füze üretim tesisinin tamamlandığının görüldüğü ve Suudi yetkililerle Çinliler arasındaki teknolojik işbirliğinin de belgelendiği aktarıldı. Tesisin başkent Riyad'ın Divadmi kasabasında bulunduğu ifade ediliyor.

"Üretim tesisi faaliyette"

Uydu görüntüleri askeri uzmanlar tarafından da CNN'in haberinde yorumlandı. Uzmanlar, görüntülerde füze üretiminde geriye kalan yüksek patlayıcıları bertaraf etmek için kullanılan depoların bulunduğunu söyledi. Uzmanlar, bunu tesisin faaliyete geçtiğinin bir kanıtı olarak değerlendirdi. 

Ancak ne Beyaz Saray ne de ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği CNN'in haberini doğruladı. Amerikan istihbarat servisi CIA'in de konuyla ilgili yorum yapmadığını belirtildi.

Kaynak: DW Türkçe

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.