Suudi Arabistan Etiyopyalı göçmenleri geri gönderiyor

Suudi Arabistan Etiyopyalı göçmenleri geri gönderiyor

Riyad ve Addis Abiba yönetimlerinin, Suudi Arabistan'da bulunan Etiyopyalı göçmenlerin ülkelerine dönmesi konusunda yaptığı anlaşma neticeleniyor.

65 binden fazla Etiyopyalı göçmenin mart ayından bu yana Suudi Arabistan'dan Etiyopya'ya iade edildiği açıklandı.

Etiyopya İnsan Ticareti ve Göçmen Kaçaklığının Önlenmesi Ulusal Koordinasyon Konseyi, yıllık toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen de iştirak etti.

Konseyin göçmenler üzerine yaptığı araştırma bulgularına göre 65 bin 446 Etiyopyalı göçmen , mart ayından bu yana Suudi Arabistan'dan geri ülkelerine gönderildi.

Yaklaşık olarak 63 bin Etiyopyalı evine dönerken Tigray kütüklü 3 bin 119 kişi kamplara aktarıldı.

Etiyopya'ya iade edilen göçmenler için başkent Addis Abiba'da geçici 10 kamp inşa edildiği belirtildi.

Öte yandan Konsey yetkilileri tertip ettikleri toplantılarda, koronavirüs pandemisinin göçmen kaçakçılığının önünü açtığına parmak bastı.

Ülkelerine iade edilen Tigraylılar, Addis Ababa yönetimi tarafından tutuklanıyor veya zorla ortadan kaybediliyor.

Son yıllarda yüz binlerce Etiyopyalının çalışmak üzere Suudi Arabistan'a gittiği bilinirken, bunların bir kısmı da Tigraylardan oluşuyordu. İnsan Hakları İzleme Örgütü , Suudi yönetimince ülkelerine geri gönderilen binlerce Tigraylının başkent Addis Ababa'da tutulmakta olduğunu kaydetti. Bu kişilerin, asli yerleşim yerlerine ve ailelerine geri dönmesine izin verilmiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.