"Suudi Arabistan geri gönderme merkezlerinde yüzlerce sığınmacıya işkence"

"Suudi Arabistan geri gönderme merkezlerinde yüzlerce sığınmacıya işkence"

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suudi Arabistan'ın geri gönderme merkezlerinde yüzlerce sığınmacıya işkence ve kötü muamelede bulunduğunu bildirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suudi Arabistan'ın geri gönderme merkezlerinde yüzlerce sığınmacıya işkence ve kötü muamelede bulunduğunu bildirdi.

HRW tarafından yapılan açıklamaya göre, çoğunluğu Etiyopyalı olan göçmenler, başkent Riyad'daki geri gönderme merkezlerine tutuluyor. Çoğunluğu ikamet belgesi olmadığı gerekçesiyle alıkonulan göçmenler bu merkezlerde dövülüyor, işkence ve kötü muameleye tabi tutuluyor.

Salı günü yayınlanan raporda göçmenlerin aşırı kalabalık odalarda tutulduğu ve şiddetli şekilde dövüldüğü ifade edilirken, son 2 ayda en az üç göçmenin merkezlerde yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

HRW'nin konuştuğu kişiler arasında bu merkezlerde tutulduktan sonra sınır dışı edilen göçmenler yer alıyor. Hindistan ve Etiyopyalı bu göçmenler, söz konusu merkezlerde şiddet uygulandığını ve en az 350 kişinin bu merkezlerde tutulduğunu söyledi.

Bazı göçmenlerin bu merkezlerde bir yılı aşkın süredir tutulduğu, merkezlerde koronavirüse karşı herhangi bir önlemin de alınmadığı aktarılıyor.

Suudi Arabistanlı yetkililer, suçlamalara karşı bir açıklama yapmadı.

Daha önce de göçmenlere kötü muameleyle suçlanan Suudi Arabistan, göçmenlerin şartlarını iyileştirmek için önemli bir adım atmamıştı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.