Suudi Arabistan Husilere ait 10 İHA'yı düşürdü

Suudi Arabistan Husilere ait 10 İHA'yı düşürdü

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, İran destekli Husilere ait 10 insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, İran destekli Husilere ait 10 insansız hava aracının düşürüldüğünü açıkladı.

Koalisyona bağlı kaynaklarca Pazar günü yapılan açıklamada, İran destekli Husilere ait olduğu belirtilen en az 10 insansız hava aracının (İHA) imha edildiği ifade edildi. Açıklamada İHA'lardan 5'inin Suudi Arabistan topraklarına doğru fırlatıldığı bilgisi de paylaşıldı.

İHA'lar tarafından Suudi Arabistan topraklarında hedef alınan noktaların konum bilgileri paylaşılmadı. Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon tarafından dün yapılan açıklamada 24 saat içinde Husilerce fırlatılan 7 İHA'nın etkisiz hale getirildiği belirtilmişti.

Mart 2015'te Yemen'deki iç savaşa müdahil olmasından bu yana İran destekli Husiler Suudi Arabistan topraklarına yönelik balistik füze ve bomba yüklü İHA saldırıları düzenliyor.

Yemen'in batısında aralarında başkent Sana'nın da olduğu geniş bir bölgeyi kontrol altında tutan Husiler, İran'ın sağladığı askeri ve siyasi destekle ülkede etkin bir güç haline geldi. 

Ancak Husiler İran'ın kendilerine destek sağladığı iddialarını reddediyor.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de desteklediği Mansur Hadi Hükümeti güçlerinin Yemen'in batısındaki "son kalesi" olarak nitelendirilen Marib şehrinin kapılarına dayanan Husilerle hükümet güçleri arasında son dönemin en şiddetli çatışmaları yaşanıyor.

Husiler Marib kırsalındaki birçok bölgeyi kontrol altına almış durumda. Marib'in tamamının kontrol altına alınması İran tarafından desteklenen Husiler için büyük bir anlam ifade ediyor. 

Husilerin bölgede "zafer" kazanması durumunda, bir sonraki hedeflerinin güneyin başkenti Aden olabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.