Suudi Arabistan Kaşıkçı davasında uluslararası soruşturmayı reddetti

Suudi Arabistan Kaşıkçı davasında uluslararası soruşturmayı reddetti

Suudi Arabistan gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde uluslararası soruşturma açılması çağrısını reddetti.

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Bandar bin Mohammed al-Aiban, suçluların adaletle yüzleştiğini ve uluslararası soruşturma açılması çağrısının, ülkenin içişlerine müdahale anlamına geleceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler'de konuşan Aiban zanlıların kimlikleri hakkında bilgi vermedi. Davada üç celsenin geride kaldığını ve bu "korkunç cinayet" ve "şanssız kaza" hakkında zanlıların dinlenmesine devam edildiğini belirtti.

Komisyon başkanı, "Suudi Arabistan'daki adalet sistemi uluslararası yasalara uygun şekilde tam bir şeffaflıkla yürütülüyor." dedi.

Ankara'dan Riyad'a çağrı

Ankara yönetimi gazetecinin öldürülmesi hakkında daha fazla detay verilmesi ve zanlıların kimliklerinin açıklanması için Riyad'a baskı yapmayı sürdürüyor.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'a verdiği demeçte "Suudi Arabistan’ı dünyaya hangi bireylerin hangi suçlamalardan yargılandığını söylemeye çağırıyoruz." demişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.