Suudi Arabistan PKK kontrolüne geçen Rakka'nın imarına katkı sağlayacak

Suudi Arabistan PKK kontrolüne geçen Rakka'nın imarına katkı sağlayacak

Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Tamir el Sebhan ve ABD Başkanı’nın IŞİD'le Mücadelede Özel Temsilcisi Brett McGurk Rakka'da bir dizi temas gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Samir el Sebhan ve ABD Başkanı’nın IŞİD'le Mücadelede Özel Temsilcisi Brett McGurk Rakka'da bir dizi temas gerçekleştirdi.

Suriye'deki yerel ajansların haberine göre, Suudi Bakan el Sebhan Rakka'ya bağlı Ayn İsa kasabasını ziyaret etti. Suudi Bakanın, McGurk ile birlikte aşiret reisleri, Rakka Yerel Meclisi ve Yeniden Yapılanma Komitesi ile ayrı ayrı görüştüğü ifade edildi.

Omurgasını PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu "Demokratik Suriye Güçleri" (DSG) dün itibariyle Rakka merkezinin tamamının IŞİD'ten geri alındığını açıklamıştı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Rakka'da YPG'nin karadan gerçekleştirdiği askeri operasyonda hava desteği sağlamış ve kent merkezinde sivil yerleşim birimlerine düzenlenlenen hava saldırılarında binlerce sivil yaşamını yitirmiştir.

"Suudi Arabistan Rakka'nın inşasına katkı sağlayacak"

ABD koalisyonu tarafından düzenlenen hava saldırıları sebebiyle Rakka'nın yüzde 90'ı tamamen kullanılmaz hale gelirken,YPG//PKK yönetimine geçen kent merkezinin yeniden inşasına Suudi Arabistan'ın katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

IŞİD, Suriye'deki kalesi Rakka'yı Ocak 2014'te ele geçirmişti.

Kaynak: Mepa News, Rudaw

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.