Suudi Arabistan turistleri cezbetmek için 'Arabistanlı Lawrence'in evini yeniliyor

Suudi Arabistan turistleri cezbetmek için 'Arabistanlı Lawrence'in evini yeniliyor

Suudi Turizm Bakanlığı, Yanbu (batı) şehrinde İngiliz casusu Thomas Edward "Arabistanlı Lawrence"nin yaşadığı evin restorasyonu için çalışıyor.

Suudi Turizm Bakanlığı, Yanbu (batı) şehrinde İngiliz istihbarat görevlisi Thomas Edward "Arabistanlı Lawrence"nin yaşadığı evin restorasyonu için çalışıyor.

İngiliz The Telegraph gazetesinin yayınladığı bir habere göre evin restorasyonunun amacı turistleri bölgeye çekmek.

"Arabistanlı Lawrence", Büyük Arap İsyanı sırasında Kızıldeniz'e bakan Medine limanı, Osmanlılarla savaşmak için İngilizlerin başlangıç ​​noktası olması hasebiyle kısa bir süre Yanbu'da yaşamıştı.

Yanbu Belediye Başkanı Ahmed El Mahtout' "Ev, bu yılın sonuna kadar turist kabul etmeye hazır olabilir." dedi.

Mahtout, ''Ev, değerini tarihinden alıyor ve birçok yabancı turist İngiliz istihbarat görevlisinin evinde kalmak istiyor.'' diye ekledi.

Bakanlığın bu adımı, sosyal medyada yoğun tartışmalara yol açtı.

Bir Twitter kullanıcısı, "Arabistanlı Lawrence'in yaptıkları, Suud Hanesi'nin tarihi düşmanı olan Osmanlıları yenmeye katkıda bulundu ancak bu onun yüceltilmesi anlamına gelmiyor.'' şeklinde yorumda bulundu.

Aktivistler, Arabistanlı Lawrence'ın bölgeye sömürge misyonları ile gelen bir İngiliz istihbarat subayı olduğunu ve Suudi Arabistan'a herhangi bir sevgi beslemediğini dile getiriyor.

Tüm dünyada zulüm ve sömürgeciliğin sembolünü taşıyan heykeller yıkılırken Suudi Arabistan'ın onlar için bir müze kurması bölgeye dair dikkat çeken bir detay.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.