Suudi Arabistan Türkiye'nin Libya hamlelerini kınadı

Suudi Arabistan Türkiye'nin Libya hamlelerini kınadı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Libya tezkeresi kararını kınadı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Libya tezkeresinin TBMM’de geçmesinin ardından Türkiye’nin son dönemde Libya’ya yönelik hamlelerini kınadı.

Türkiye’nin meclisin onayıyla Libya'ya askeri güç göndermesinin kınandığı belirtilen açıklamada, Libya tezkeresinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) kararını ihlal ettiği ve Arap Birliği tarafından 31 Aralık 2019'da kabul edilen Arap tutumuna muhalefet ederek Libya krizini çözme amaçlı uluslararası çabaları baltalamak anlamına geldiği vurgulandı.

Türkiye’nin bu hamlesinin, Libya’nın güvenlik ve istikrarı için bir tehdit olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanlığı, bu kararın uluslararası prensipler ile anlaşmaları açık bir şekilde ihlal edip bir Arap ülkesinin iç işlerine karışmak anlamına geldiğini, bu durumun da Arap ve bölgesel güvenliğe yönelik bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.