Suudi Arabistan uzaya kadın astronot gönderecek

Suudi Arabistan uzaya kadın astronot gönderecek

Ülkedeki program kapsamında uzaya gönderilmesi planlanan ekibin içerisinde bir 'kadın' astronot da bulunabilecek.

Suudi Arabistan 2023 yılına kadar uzaya 'kadın astronot' göndermeyi planlıyor.

Suudi Arabistan Uzay Kurumu, gelecek yıl ilk yolculuğunu yapması planlanan uzay programı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Açıklanan program kapsamında 2023'te uzaya gidecek ekibin arasında bir kadın astronotun da yer alacağı belirtiliyor.

Ülke resmi haber ajansında (SPA) yer alan bilgiye göre; uzay programı Suudi Arabistan'ın 2023 vizyonu arasında yer alıyor.

Programla Suudi Arabistanlı kadroları gelecekte yapılacak uzay araştırmaları görevlerinde uluslararası ortaklıkta bulunabilecek, kısa ve uzun menzilli uzay yolculuğu yapabilecek şekilde eğitilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Suudi Arabistan'ın gelecekte daha da önemli olması beklenen uzay sanayi sektöründen istifade etmeyi ve uzay araştırmalarına katkıda bulunmayı hedeflediği ifade edildi.

İlk astronot takımının 2023'te uzaya gönderilmesinin planlandığı belirtilen haberde, gönderilecek ekibin içinde bir kadın astronotun olacağı da aktarıldı.

Kaynak: NTV

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum