Suudi Arabistan ve BAE Yemen'de yine sivilleri vurdu

Suudi Arabistan ve BAE Yemen'de yine sivilleri vurdu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'in kuzeybatısında düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Başkent Sana'nın kuzeyindeki Amran ilinde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları tarafından sivil yerleşim yerine düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 9 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Arap koalisyonuna ait savaş uçakları geçtiğimiz gece Amran ilinde sivil yerleşim birimlerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Kaynaklar, saldırıda aralarında kadın ve çocukların olduğu en az 9 kişinin öldüğünü, 15 kişinin de yaralandığını ifade ediyor.

Öte yandan bölgede enkaz kaldırma çalışmalarının halen devam ettiği rapor ediliyor.

Amran ili konumu:

Bölgeden haber aktarımı yapan bazı aktivistler ölü sayısının 11'e yükseldiğini ifade ediyor. 

Arap Koalisyonu Sözcüsü Albay Türki el Maliki Yemen'de düzenlenen hava saldırılarında sivillerin hayatlarına azami önem gösterildiğini ifade ediyor. 

Ancak bölge kaynakları Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri öncülüğündeki koalisyonuna ait savaş uçaklarının Husilerin kontrolündeki bölgelerde, sivil yerleşim yerlerini doğrudan hedef aldığını öne sürüyor.

Geçtiğimiz dönemde de Batılı araştırma kuruluşları tarafından yayınlanan raporlarda Arap koalisyonunun bölgede birçok sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılar düzenlendiği ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.