Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman Orta Doğu gezisine Mısır'dan başladı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman Orta Doğu gezisine Mısır'dan başladı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Orta Doğu gezisinin ilk ayağında Mısır'ın başkenti Kahire'ye iniş yaptı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Orta Doğu gezisinin ilk ayağında Mısır'ın başkenti Kahire'ye iniş yaptı.

Suudi Arabistan devlet kaynaklarından yapılan açıklamaya göre bin Selman'ın, Orta Doğu ülkelerini ziyareti kapsamında ikili ilişkilerin gelişimini sağlamak amacıyla bir dizi görüşmede bulunacağı belirtildi.

Mısırlı yetkililerin ifadelerine göre Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi, Kahire havaalanına inen bin Selman'ı karşıladı.

Her iki liderin bugün cumhurbaşkanlığı sarayında yapacakları görüşmelerde, bölgesel ve uluslararası siyasi meseleleri ele alacakları bildirildi.

Suudi Arabistan, Sisi'nin 2013 yılında darbeyle göreve gelmesinden bu yana Kahire yönetimi ile geniş kapsamlı bir ittifak kurdu. O günden bu yana Riyad, Kahire'ye milyar dolarlık yardım paketleri sağladı.

Bin Selman'ın Türkiye ziyareti

ABD Cumhurbaşkanı Joe Biden'ın Orta Doğu gezisi öncesi Bin Selman'ın Mısır, Ürdün ve Türkiye yetkilileriyle ikili ilişkileri masaya yatırıp, kilit meseleleri görüşeceği biliniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü veliaht prensin bir ziyaret gerçekleştireceğini bu ziyarette ikili, heyetler arası görüşmeler yapılacağını duyurmuştu.

Erdoğan, görüşmelerde, bundan sonraki süreçte Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini çok daha yüksek seviyelere nerelere taşıyabilecekleri hakkında değerlendirmeler yapılacağını söylemişti.

Bin Selman'ın söz konusu ziyareti, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesinden bu yana ilk resmi ziyareti olacak.

Ankara ile Riyad arasındaki ilişkiler Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle oldukça kötüleşmiş fakat Türkiye'nin Kaşıkçı cinayeti davasını Suudi Arabistan'a devretmesinin ardından ilişkilerde yumuşama meydana gelmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.