Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Güney Kore’de

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Güney Kore’de

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in daveti üzerine bugün, resmi Güney Kore ziyaretine başladı.

Muhammed bin Selman, Başbakan Lee Nak-yeon ve Suudi Arabistan'ın Seul Büyükelçisi Riyad el-Mubariki tarafından karşılandı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in Seul'deki Mavi Başkanlık Sarayı’nda Veliaht Prensi kabul etti.

Resmi tören ile karşılanan Veliaht Prens, Saray’daki ziyaret defterine, “Soylu ilişkileri geliştirmek için Güney Kore’de olmaktan mutluyum” yazdı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a Güney Kore ziyaretinde, Ulusal Muhafızlar Bakanı Prens Abdullah bin Bender bin Abdulaziz, Kültür Bakanı Prens Bedir bin Abdullah bin Ferhan, Dışişleri Bakanı Dr. İbrahim el-Assaf, Ticaret ve Yatırım Bakanı Dr. Macid bin Abdullah el- Kasbi, Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el Cubeyr, Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih ve Enformasyon Bakanı Turki eş-Şebane eşlik ediyor.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Güney Kore'ye yaptığı ziyaret, Kral Abdullah bin Abdulaziz’in 1998’de bir Veliaht Prens olarak gerçekleştirdiği Seul ziyaretinin ardından ilk olacak.

Öte yandan Prens Muhammed bin Selman, Güney Kore’nin ardından, 28-29 Haziran tarihlerinde Osaka şehrinde düzenlenecek olan G20 Zirvesi’nde Suudi heyetine başkanlık etmek üzere Japonya’ya gidecek.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.