Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Newcastle United'ı satın aldı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Newcastle United'ı satın aldı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin kamu gelirleriyle rekor fiyata ünlü İngiliz futbol kulübü Newcastle United'ı satın aldı.

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan'ın kamu gelirleriyle ünlü İngiliz futbol kulübü Newcastle United'ı kendisine satın aldı. 

Newcastle United’ı satın almak için 353 milyon 250 bin Euro ödeyecek olan konsorsiyumda Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) anlaşmada yüzde 80 hisseye sahip olduğu açıklandı. Daha önce Manchester City'nin satışında da önemli rol oynayan Amanda Staveley'in PCP şirketinin yüzde 10 ve Reuben kardeşlerin de yüzde 10 pay sahibi olduğu belirtildi. 

"Ödenen para kulübün değerinin çok üstünde"

Ödenen bu paranın Newcastle United'ın değerinin oldukça üzerinde olduğu, bu satışın çok pahalıya gerçekleştiği belirtiliyor.

Muhammed bin Selman’ın gelecek sezon transfer işlemlerine satış rakamından çok daha yüksek bir rakam olan 1,5 milyar euro ayıracağı iddia edildi.

Muhammed bin Selman, Newcastle United'ı satın almaya 1,5 sene önce Nisan 2020'de talip olmuştu. Pek çok kişi ve kesim bu satışın gerçekleşmesine çeşitli gerekçelerle karşı çıkmıştı.

Bunların arasında 2018'de Muhammed bin Selman'ın emriyle Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'nda Muhammed bin Selman'ın emriyle öldürüldüğü iddia edilen Cemal Kaşıkçı'nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz de bulunuyordu.

Hatice Cengiz 24 Nisan 2020'de Twitter'da paylaştığı mesajında "Muhammed bin Selman'ı İngiltere sporundan uzak tutun. Aksi takdirde Premiere Ligi ve Birleşik Krallık'ın itibarı büyük ölçüde lekelenecektir." demişti.

18 ayın ardından onay çıkmasıyla satış gerçekleşti. 

Muhammed bin Selman "Suudi Arabistan'ın kamu gelirlerini çarçur etmekle" de suçlanıyor. Fakat Suudi Arabistan içerisinde veliahda yöneltilecek en ufak bir eleştiri dahi hapsedilme sebebi olduğu için bu gibi eleştiriler sadece yurt dışında yaşayan Suudi rejim muhaliflerince dile getirilebiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.