Suudi Arabistan Yemen'de katliam yaptı: 12 ölü
Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun Yemen'in Sa'dah ilinde düzenlediği hava saldırısında 12 sivil öldü ve yaralandı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonuna bağlı savaş uçaklar Yemen'in kuzeybatısındaki Sa'dah ilinin Mahda beldesine bağlı bir bölgede hava saldırısı düzenledi.
Dün düzenlenen hava saldırısında sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığını ifade eden kaynaklar, hedef alınan bölgede askeri bir hedef olmadığını belirtti.
Sa'dah ili konumu:
Saldırıda 9 kişi öldü 3 kişi de yaralandı
Edinilen bilgiye göre, bölgeye düzenlenen hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 9 sivil yaşamını yitirdi. 3 sivil de yaralandı. Saldırıda yaşamını yitirenlerden 6'sının yaşlarının 3 ila 18 arasında değiştiği ifade edildi.
Hava saldırısının gerçekleştiği bölgeden:
???? شاهد | الجريمة البشعة التي ارتكبها طيران العدوان بحق المواطنين في منطقة محضة بمديرية #الصفراء #صعدة#مجزرة_محضة_صعدة #اليمن #هنا_المسيرة pic.twitter.com/6X0Zqd58Q9
— هنا المسيرة (@Hona_Almasirah) August 4, 2017
Hava saldırısının düzenlendiği Sa'dah ili İran'ın desteklediği Husilerin kontrolünde bulunuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu 2015 yılının Mart ayından bu yana Yemen'de hava saldırıları düzenliyor.
Koalisyonun geçen süre boyunca en az 9 bin hava saldırısı düzenlemiş olduğu düşünülüyor. Hava saldırılarının çok büyük bir kısmında sivil yerleşim birimleri hedef alındı.
Birlemiş Milletler'in açıklamasına göre, Yemen'de iki yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaşta 10 bin kişi öldü. Yine ülkedeki iç savaş sebebiyle 3 milyon kişi ülke içinde başka yerlere göç etmek zorunda kaldı.
Kaynak: Mepa News