Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı

Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı

Yemen'den Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Yemen'den Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Yemen'in büyük bir bölümünü kontrol altında tutan İran destekli Husi güçleri, Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırısında bulundu.

Husi güçlerinin kendi kaynaklarından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'daki askeri hedeflere yönelik füze saldırısı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

Füzeye müdahale edildi

Suudi Arabistan ordusu hava savunma birimi tarafından yapılan açıklamada, Yemen'den ateşlendiği ifade edilen balistik füzeye havada müdahalede bulunulduğu ve füzenin imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Husilere İran desteği

Yemen'in başkenti Sana da dahil olmak üzere ülkenin büyük bir bölümünü kontrolü altında tutan Husilere İran tarafından büyük oranda destek sağlandığı biliniyor. İran ise Husilere destek sağladığını kabul etmiyor. 

"Füzeler İran yapımı"

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Albay Turki El Maliki, kısa bir süre önce Riyad'da düzenlediği bir basın toplantısında, Husilerin Suudi Arabistan'ı hedef aldığı balistik füzelerin İran yapımı olduğunu ifade etmiş ve bu füzelerin Yemen ordu güçlerinin envanterinde bulunmadığını belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.