"Suudi Arabistan'da ilk 'helal' gece kulübü açılıyor"

"Suudi Arabistan'da ilk 'helal' gece kulübü açılıyor"

Dubai’nin en büyük gece kulüplerinden olan White Club’ın Cidde’ye şube açma hazırlığında olduğu ifade edildi.

Step Feed internet sitesine konuşan Dubai merkezli organizasyon firması Addmind Hospitality Group’un Bölge İletişim Müdürü Serge Trad, White Club’ın Cidde’deki şubesinin bu hafta içinde açılacağını söyledi.

Addmind Hospitality Group, hem Dubai hem de Beyrut’taki en büyük gece kulüplerini işleten Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli bir firma.

White Club’un CEO’su Tony Habri de kulübün açılışını doğruladı.

Habri, 2030 vizyonu kapsamında kurulan Suudi Arabistan Eğlence İdaresi’nin isteği doğrultusunda yeni açılan mekanın gece kulübü olarak değil, “kafe” veya “lüks salon” şeklinde isimlendirileceğini açıkladı.

Söz konusu kafenin Cidde sahilinde açılacağı ve farklı zevklere hitap eden müzik türlerini barındıracağı belirtildi.

Trad, dans pistinin de yer aldığı kulübe dünyaca tanınmış sanatçıların getirileceğini ifade etti.

Şirketin sözcüsü, hem kadınlara hem de erkeklere hizmet vermesi beklenen kulüpte alkollü içki bulundurulmayacağını açıkladı.

Suudi Arabistan yasaları, ülkede alkollü ürün satışına ve kullanılmasına izin vermiyor.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda gece kulübüne ait olduğu iddia edilen görüntülere yer verildi.

Kulübe giriş yapabilmek için 18 yaş sınırının getirildiği belirtilirken, açılışa Ne-Yo takma adlı ABD’li rapçi Shaffer Chimere Smith’in getirileceği bildirildi.

Eğlence İdaresi “gece kulübü” iddialarını reddetti

Suudi Arabistan’ın 14 şehrindeki eğlence ve kültür faaliyetlerini organize eden Eğlence İdaresi’nin alt kuruluşu olan Cidde Sezonu İdaresi, gece kulübü açılacağı ile ilgili iddiaları reddetti.

Cidde Sezonu Genel Müdürü Raid Zanada, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında halkın ahlakına ve toplumsal kurallara aykırı hiçbir etkinliğe izin verilmeyeceğini söyledi.

El-Riyad gazetesine konuşan Zanada, gece kulübünde “helal bar” olacağı ve alkol satışının yapılacağı yönelik haberleri “yalan ve hakaret amaçlı” olarak nitelendirdi.

Turki Al Şeyh’in başkanlığını yürüttüğü Suudi Arabistan Eğlence İdaresi, 2030 vizyonu doğrultusunda kuruldu. Söz konusu kurum, ülke genelinde konser, sergi, tiyatro gibi etkinlikleri organize ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum