Suudi Arabistan'da reform dengeleri sarsıyor: Kadın moda haftası düzenlendi

Suudi Arabistan'da reform dengeleri sarsıyor: Kadın moda haftası düzenlendi

Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman öncülüğünde gerçekleştirilen reformlar hızla sürüyor.

Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman, ülkeyi "modernleştirme" hedefine adım adım ilerliyor. Başkent Riyad'daki lüks Ritz-Carlton Oteli'nde düzenlenen Suudi moda haftası da bu sosyal reformların bir parçasıydı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, New York, Paris ve Milan'daki moda haftalarından farklı olarak, Riyad'da 10-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenen defilelere sadece kadın izleyiciler katılabildi.

Moda haftasının düzenlendiği Ritz-Carlton oteli, daha birkaç ay önce yolsuzlukla suçlanarak gözaltına alınan Suudi prens ve üst düzey yetkililere ev sahipliği yapmıştı.

Bu defa Suudi tasarımcılar, Avrupalı modacılar ve diğer kadınlar otelin altın kaplama koridorlarında sohbet etti.

Defileye özellikle yabancı basın mensupları ve gazeteciler büyük ilgi göstererek, söz konusu reform girişimlerinden övgüyle bahsetti.

Geçen ay yapılması beklenen moda haftası yabancı gazeteciler, modacılar ve satıcıların vize başvurularında yaşanan gecikmeler nedeniyle Nisan ayına ertelenmişti.

Etkinliğin resepsiyonuna erkekler ve kameralar alındı ama defile yürüyüşlerine sadece kadınlar girebildi.

Dışarıda fotoğraf çektirmek ve sosyal medyada paylaşım yapmak da yasaktı. Erkek tasarımcılar defilelerden önce de sahne arkasına alınmadı.

Suudi Arabistan kadınların araba sürmesine geçen yıl Haziran'da, futbol maçlarını izlemelerine de Ocak ayında izin vermişti.

18 Nisan'da da, 35 yıl sonra ilk defa kadınlar ve erkeklerin bir arada oturabileceği bir sinema salonu açılıyor.

Kadınların orduda görev yapması için de başvuru süreci başlatıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.