Suudi Arabistan'da yeni altın yatakları keşfedildi

Suudi Arabistan'da yeni altın yatakları keşfedildi

Şirket yeni altın keşfiyle birlikte sondaj faaliyetlerini hızlandırma hedefinde.

Suudi Arabistan Madencilik Şirketi (Maaden) tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, mevcut Mansura Massara altın madeninin güneyinde çok sayıda altın yatağı keşfedildiği ve bunun da bölgede altın madenciliğini genişletme potansiyeline işaret ettiği belirtildi.

Maaden'den yapılan açıklamada, 100 kilometrelik bir hat boyunca bulunan altın yataklarının 2022 yılında başlatılan bir keşif programının ilk sonuçları olduğu ifade edildi.

Alınan numuneler, Mansura Massara'nın 400 metre uzağında ve altında bulunan iki gelişigüzel sondaj sahasında ton başına 10.4 gram altın ve 20.6 gram altın değerinde yüksek tenörlü altın yataklarının varlığını ortaya çıkardı. Bu da söz konusu bölgelerde test edilen cevherde yüksek yoğunlukta altın bulunduğu anlamına geliyor.

Şirket kaynaklarına göre, bu sonuçlar ışığında Maaden, 2024 yılında Mansura Massara çevresinde planlanan sondaj faaliyetlerini hızlandırma kararı aldı.

Maaden'in CEO'su Robert Wilt Ekim ayında Reuters'a yaptığı açıklamada şirketin altın ve fosfat üretimini iki katına çıkarmayı planladığını söyledi.

Açıklamaya göre, Mansura Massara 2023 yılı sonunda yaklaşık yedi milyon ons altın kaynağına ve yılda 250.000 ons nominal üretim kapasitesine sahipti.

Maaden'in yüzde 67'si Suudi Arabistan Krallığı’nın 700 milyar dolarlık varlık fonu olan Kamu Yatırım Fonu'na (PIF) ait ve Körfez'deki en büyük maden firması.

Şirket, Ocak 2023'te yurtdışındaki madencilik varlıklarına yatırım yapmak için PIF ile ortak bir girişim olan Manara Minerals'i duyurmuştu.

Şirketin büyümesi, Veliaht Prens Muhammed Bin Salman'ın "2030 Vizyonu" programının himayesinde Suudi Arabistan'ı petrol sektörüne bağımlılıktan kurtarmaya yönelik geniş çaplı çabaların bir parçası.

Maaden geçtiğimiz yıl küresel alüminyum ve fosfat fiyatlarının düşmesi nedeniyle zor günler geçirdi ve geçen yılki 2.1 milyar riyal kârına karşılık 3. çeyrekte 83.4 milyon riyal (22.24 milyon dolar) zarar açıkladı.

Kaynak: Mepa News, Reuters

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.