Suudi Arabistan'dan en az 29 çocuğun öldüğü saldırıyla ilgili açıklama

Suudi Arabistan'dan en az 29 çocuğun öldüğü saldırıyla ilgili açıklama

Yapılan açıklamada, söz konusu otobüsü hedef alan bombardımanın, otobüste Husi liderlerin olduğuna dair gelen istihbarat üzerine yapıldığını bildirdi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu tarafından oluşturulan Yemen Ortak Olayları Değerlendirme Ekibi, geçtiğimiz ay, koalisyon tarafından Yemen’in kuzeyindeki Saada kentinde hedef alınan otobüs hakkındaki incelemelerini tamamladı.

Şarkul Evsat'ın haberine göre ekip, söz konusu otobüsü hedef alan bombardımanın, otobüste Husi liderlerin olduğuna dair gelen istihbarat üzerine yapıldığını bildirdi.

Konuya ilişkin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir basın toplantısı düzenleyen Yemen Ortak Olaylar Değerlendirme Ekibi Sözcüsü Mansur el Mansur, olaya ilişkin soruşturmanın koalisyon uçaklarının o gün bölgedeki uçuşlarını da ele aldığını ve bombardımanı düzenleyen uçakların görüldüğü videoların incelendiğini söyledi.

El Mansur açıklamasında, çocukların olduğu otobüsün Husi liderlerini taşıması nedeniyle "meşru bir askeri hedef" durumuna geldiğini öne sürdü.

Süreç

Yemen’in Sa’da kentinde çocukları taşıyan bir okul servisine Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları tarafından hedef alınmış, saldırıda en az 50 sivil yaşamını yitirmişti

"Saldırıda 40 çocuk öldü"

Uluslararası Kızılhaç Komitesi saldırıda 29 çocuğun öldürüldüğünü açıklarken, Husilere bağı kaynaklar ise ölü sayısının 51 olduğunu ve aralarında 40 çocuk bulunduğunu belirtmişti.

Kaynak: Mepa News, Şarkul Evsat

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.