Suudi Arabistan'dan Esed rejimine insani yardım

Suudi Arabistan'dan Esed rejimine insani yardım

Suudi Arabistan'a ait yardım taşıyan uçağın Esed rejimi kontrollü bölgelere iniş yaptığı, daha fazla yardımın önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtiliyor.

Suudi Arabistan'a ait insani yardım taşıyan bir uçak Suriye'de Esed rejimi kontrolü altındaki Halep Uluslararası Havalimanına iniş yaptı.

Riyad yönetimine bağlı Al Arabiya televizyon kanalına göre, 35 ton gıda, medikal set ve barınak taşıyan bir uçak bugün Halep Uluslararası Havalimanına indi.

Böylece 12 yılın ardından Suudi Arabistan'dan Suriye'deki Esed rejimi kontrolündeki bölgelere ilk uçuş gerçekleşmiş oldu.

Suriye devlet televizyonuna konuşan Suud yetkilisi yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan yönetiminin kardeş Suriye halkına yardım yapılmasına ilişkin verdiği direktifler sonucunda uçağın indiğini" belirtti.

Kimliğini paylaşmayan Suudi yetkili, Riyad yönetiminin yakın zamanda daha fazla yardım taşıyan uçağı Esed rejimi bölgelerine indireceğini söyledi.

Suudi Arabistan'a ait Al Hadath televizyon kanalına göre, Riyad yönetimi, Esed rejimi bölgelerinden önce muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerdeki depremzedeler için yardım gönderdi.

Öte yandan BAE ve UNICEF'e ait yardımların da Esed rejimi bölgelerine ulaştırıldığı aktarıldı.

Türkiye merkezli depremlerden etkilenen Suriyeliler, uluslararası toplumu muhalif bölgelere yeterince yardım yapmamakla suçluyordu.

Suriye'de depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 7 bini aşacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.