Suudi Arabistan'dan İran'a rest: Nükleer silah ediniriz

Suudi Arabistan'dan İran'a rest: Nükleer silah ediniriz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, İran'ın nükleer programına geri dönmesi durumunda kendilerinin de nükleer silahlar edineceğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesini CNN'e değerlendirdi.

Cubeyr, İran nükleer anlaşmasının ''kusurlu olduğundan" ve "İran'ın balistik füze programlarını kapsamadığından" bahsetti.

"Bu anlaşmanın, İran'ın teröre verdiği desteği ve bölgedeki ülkelere müdahale etmesini engellemediğini ve bu nedenle de ABD Başkanı Donald Trump'ın bu kararına destek verdiklerini" sözlerine ekledi.

Adil el-Cubeyr, İran'ın nükleer programına geri dönmesi durumunda BM Güvenlik Konseyinin ABD dışındaki diğer daimi üyelerininin de anlaşmadan çekilmesi ve İran'a yaptırım uygulaması gerektiğini anlattı. 

Suudi Arabistan'ın nükleer bomba edinip edinmeyeceğine yönelik soruya, ''İran nükleer silah üretebilecek kapasiteye ulaşırsa, biz de halkımızı korumak için ne gerekiyorsa ve aynısını yaparız.'' yanıtını verdi.

Suudi Bakan, İran'ın Yemen'de Husilere balistik füze sağlamaya son vermesi gerektiğini de söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.