Suudi Arabistan'dan tarihin en büyük borçlanması

Suudi Arabistan'dan tarihin en büyük borçlanması

Suudi Arabistan ekonomisinde tehlike çanları. 17.5 milyar dolar ile piyasalarda gerçekleşen tarihin en büyük borçlanması yapıldı.

Suudi Arabistan, petrol fiyatlarındaki düşüşten kaynaklanan bütçe açıklarını kapatabilmek için, uluslararası piyasalarda 17.5 milyar dolarlık devlet tahvili satarak borçlandı.

Piyasa işlemcileri, petrol devinin tarihi borçlanmasına, arzın dört katı talep geldiğine dikkat çekti.

Piyasa yorumcuları, dev borçlanmaya gelen büyük talebin, küresel düzeyde faizlerin çok düşük olmasından kaynaklandığını vurguladı.

IMF: SUUDİ ARABİSTAN İFLAS EDECEK 

Uluslararası Para Fonu IMF'nin bir raporuna göre, Suudi Arabistan beş yıl içinde iflas edeceğini açıklamıştı.

IMF'nin Orta Doğu direktörü Mesud Ahmed, El- Cezire'ye yaptığı açıklamada, sadece bu yıl içinde petrol fiyatlarında 360 milyar dolarlık düşüşün meydana geldiğini söylerken, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün büyük ve kalıcı olması ihtimaline karşı Suudi Arabistan Krallığının diğer petrol ihracatçıları gibi bütçesinde büyük kesintiler yapması bekleniyor"demişti.

Uluslararası Para Fonu Orta Doğu direktörü Mesud Ahmed tarafından açıklanan rapora göre, petrol gelirlerinin, ülke gelirinin yüzde 90'ını oluşturduğu Suudi Arabistan'da, petrol fiyatlarındaki düşüş, ülke ekonomisini oldukça sarsmıştı. Suudilerin mevcut finansal varlıklarının ömrünün beş yıl olduğu açıklanan raporda, "Suudi Arabistan'ın şu an 654,5 milyar dolar döviz rezervi bulunmakta, ancak hızla eriyor" vurgusu da var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.