"Suudi Arabistan'ın açıklamasını güvenilir bulmak çok zor"

"Suudi Arabistan'ın açıklamasını güvenilir bulmak çok zor"

ABD'deki Cumhuriyetçi Parti'nin senatörü Lindsey Graham, Suudi Arabistan'ın öldürülen gazeteci Kaşıkçı ile ilgili yaptığı açıklamayı güvenilir bulmanın çok zor olduğunu söyledi.

ABD'li Cumhuriyetçi Parti'nin senatörü Lindsey Graham, Twitter'dan yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamasını güvenilir bulmanın çok zor olduğunu söyledi.

İlk paylaşmında Suudi açıklamasından 'Suudi anlatısı' diye söz eden Graham "Kaşıkçı ile ilgili yeni Suudi anlatısının durumu gerçekte olduğundan daha küçük göstermek için yapıldığından şüpheleniyorum" dedi.

Cumhuriyetçi senatör ​"Önce Kaşıkçı'nın konsolosluktan ayrıldığını söylediler ve bu, Suudi Arabistan'ın olaydaki rolünün üstünü örtmek içindi. Şimdi bir arbede yaşandığını ve Veliaht Prens'ten (Muhammed bin Selman) habersiz olarak konsoloslukta öldüğünü söylüyorlar" diye devam etti.

ABD Kongresi'nde Kaşıkçı vakasıyla ilgili Suudi Arabistan'a yaptırım uygulanması çağrılarının başını çeken ​Graham, "Bu son 'açıklamayı' güvenilir bulmak çok zor" vurgusu yaptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.