Suudi Arabistan'ın doğusunda çatışma: Saldırı hazırlığındaki 6 kişi öldürüldü

Suudi Arabistan'ın doğusunda çatışma: Saldırı hazırlığındaki 6 kişi öldürüldü

Ülkenin doğusundaki Katif’e yakın bir bölgede eylem hazırlığında olan 6 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada, "Ülkenin doğusundaki Katif’e yakın bir bölgede eylem hazırlığında olan 6 teröristin öldürüldüğü" belirtildi.

Devlet Güvenlik Müdürlüğü resmi sözcüsü, "Katif Valiliği'ndeki güvenlik güçlerinin kısa süre önce terörist unsurların faaliyetlerini takibe aldığını" duyurdu. Sözcü, "Takip sonucunda el Ceşş beldesinde bir evi mesken tutarak ülkenin güvenliğini hedef alma hazırlığında olan teröristlerin etkisiz hale getirildiğini" söyledi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü sabah saatlerinde düzenlenen bir operasyon ile girişimin engellediğini bildiren sözcü, operasyon sonucunda evde bulunan 7 kişiden 6’sının çıkan çatışma sonucunda öldürüldüğünü, bir kişinin de canlı olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Operasyon sırasında güvenlik güçlerinden de 5 kişinin yaralandığı belirtilirken, hastanede tedavi altına alınan yaralıların durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Devlet Güvenlik Müdürlüğü, operasyonda 7 makineli tüfek, 3 el yapımı patlayıcı, bir Glock tabanca, 593 adet tüfek mermisi, 30 tabanca mermisi, 21 şarjör ve 22 cep telefonunun ele geçirildiğini açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.