Suudi Arabistan'ın 'Kanuni Sultan Süleyman' rahatsızlığı: Caddenin adı değiştirildi, tabela yere atıldı

Suudi Arabistan'ın 'Kanuni Sultan Süleyman' rahatsızlığı: Caddenin adı değiştirildi, tabela yere atıldı

Suudi Arabistan yönetimi, başkent Riyad'da Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın adını taşıyan bir caddenin adını değiştirdi.

Suudi Arabistan yönetimi, Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın ismini taşıyan bir caddedin ismini değiştirme kararı aldı.

Alınan karar sonucu, başkent Riyad'da bulunan "Süleyman Kanuni Caddesi"nin adı kaldırıldı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın adının yer aldığı cadde tabelası ise sökülerek yere atıldı.

riyadkanuni.png

kanuni.png

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında, özellikle Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın gücünü artırdığı dönemlerden bu yana gerilimin arttığı dikkat çekiyor.

Başta Suriye, Mısır, Libya, Katar gibi dış politika meseleleri olmak üzere iki ülke arasında şiddetli görüş ayrılıkları yaşanıyor.

Bu doğrultuda Suudi Arabistan ve müttefiki Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Osmanlı tarihine yönelik eleştirilerinde artış yaşanıyor.

İki ülkede iktidara yakın çevrelerde Osmanlı'ya yönelik sert ifadelerin sıklaştığı göze çarparken, aynı zamanda çeşitli dizi, film ve kitaplarla Osmanlı'nın Arap dünyasını işgal ettiği algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.