Suudi Arabistan'la barışmak isteyen Kanada yardım arayışında

Suudi Arabistan'la barışmak isteyen Kanada yardım arayışında

Kanada hükümetinin bir kaynağından verilen bilgiye göre Kanada, Suudi Arabistan ile yaşanan krizi atlatmak için Almanya ve İsveç’ten yardım istedi.

AFP’nin ismini vermediği bir hükümet yetkilisine dayandırdığına göre, Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Alman ve İsveçli mevkidaşlarıyla konuyu görüştü.

Söz konusu yetkiliye göre, Suudi Arabistan ile yaşanan krizi çözmek isteyen Freeland, bu konuda Alman ve İsveçli mevkidaşlarından yardım istedi. Ayrıca, Ottawa yönetimi, Suudi Arabistan ile güçlü ilişkileri olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İngiltere ile de istişareler yapacak.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, başkent Riyad’da gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kanada’nın Suudi Arabistan’la ilişkilerini normalleştirmek için neler yapması gerektiğini bildiğini ifade etti.

Kanada’nın Riyad’ın iç işlerine karışılmasını kesinlikle kabul etmeyeceğinin ve kimsenin de iç işlerine müdahale etmeyeceğinin farkında olduğunun altını çizen el-Cubeyr, Suudi Arabistan yönetiminin de bu durumu Ottawa’ya anlatmak için gerekli adımları attığını sözlerine ekledi.

“Krizi Kanada başlattı Kanada bitirmelidir”

Kanada’nın yöntemlerini değiştirmesi gerektiğine işaret ederek, “Suudi Arabistan, Kanada’daki vatandaşlarının haklarını korumaya devam ediyor” diyen el-Cubeyr, “Krizi Kanada başlattı ve yine kendisi bitirmelidir. Kanada, yaptığı yanlışı düzeltmelidir” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Kanada’da bulunan vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenmek için biri Dışişleri Bakanlığı, diğeri Ottawa Büyükelçiliği bünyesinde olmak üzere iki çalışma grubu oluşturma kararı almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.