Suudi Arabistanlı adam Twitter'da böbreğini satışa çıkardı

Suudi Arabistanlı adam Twitter'da böbreğini satışa çıkardı

Sıradışı olay, petrol zengini Suudi Arabistan krallığında yaşanan ekonomik sıkıntıları bir kez daha gözler önüne serdi.

Suudi Arabistan'da bir kişinin böbreklerinden birini 500 bin riyal (yaklaşık 130 bin dolar) karşılığında sosyal medyada satılığa çıkarması ülkedeki ekonomik sıkıntıları yeniden gündeme getirdi.

Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinden olduğu bildirilen Muslih bin Muhammed'in bu hafta Twitter hesabından paylaştığı video kısa sürede hızla yayıldı.

Görüntülerde konuşan Muhammed, "Böbreğimi satılığa çıkarıyorum. Önde gelen, tanınmış bir kabiledenim" dedi. Kan grubu ve iletişim bilgilerini de paylaşan Suudi adam, "İnsanlar istediklerini söyleyebilir, böbreğim için 500 bin riyal istiyorum" şeklinde konuştu.

Son yıllarda şeker hastalığı nedeniyle Körfez ülkelerinde böbrek nakli talebinde artış yaşandı. Bu durumun, Ortadoğu ve Asya'daki bazı ülkelerde organ satıcılarının ortaya çıkmasına neden olduğu ifade ediliyor.

 

  Video sosyal medyada hızla yayıldı

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri

Suudi Arabistan dünyanın en zengin ülkelerinden biri olmasından rağmen ülkede ciddi oranda yoksulluk ve işsizlikten etkileniyor.

Ülkedeki genç erkek nüfusun en az yüzde 25'inin işsiz olduğu bildirilirken kadınların yüzde 90'ı çalışma hayatına katılmıyor.

Milyonlarca Suudi vatandaşının yoksulluk içinde yaşadığı ülkede yoksullukla mücadele edenlerin sayısı bazı araştırmalara göre ülke nüfusunun dörtte birini oluşturan 20 milyon kişiye kadar yükseliyor.

Öte yandan Kraliyet ailesi üyesi prenslerin harcamaları Arap medyasında sık sık tartışma konusu oluyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.