Suudi Prens 1 milyar karşılığında serbest kaldı

Suudi Prens 1 milyar karşılığında serbest kaldı

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın kuzeni Suudi Prens Miteb Bin Abdullah'ın 1 milyar dolardan fazla tutar karşılığında serbest kaldığı açıklandı.

Bir zamanlar Suudi tahtının varsilerinden olan ancak kuzeni Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın başlattığı yolsuzluk karşıtı soruşturmada gözaltına alınan Prens Miteb bin Abdullah'ın yetkililerle anlaşmaya vardığı ve 1 milyar dolardan fazla bir tutar karşılığında serbest kaldığı açıklandı.

Reuters'e konuşan adı açıklanmayan ancak yolsuzluk soruşturmasında görev alan bir Suudi yetkili, Prens Miteb'in yetkililerle 'kabul edilebilir bir ödeme anlaşması' yaptığını ifade etti.

Yetkili Prens'in serbest bırakılması karşılığında yapılan anlaşmanın meblağı hakkında net bir bilgi vermedi ancak tutarın 1 milyar doları aştığını belirtti.

Prens Miteb bu ay başında ülkede gözaltına alınan 200'den fazla prens, bakan, bürokrat ve iş adamı arasındaki en önemli siyasi figürdü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.