Suudi Veliaht Prens Bin Selman Riyad'da Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü

Suudi Veliaht Prens Bin Selman Riyad'da Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman Salı günü Riyad'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Suudi Basın Ajansı'nın bildirdiğine göre, görüşmede Suudi-Ukrayna ilişkileri gözden geçirildi ve Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler ele alındı.

Veliaht Prens, Krallığın krizin çözümüne ve barışın sağlanmasına yönelik tüm uluslararası çaba ve gayretleri desteklediğini ve savaşın insani yansımalarını hafifletme çabalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Zelenskiy sosyal medya platformu X'e yaptığı açıklamada Veliaht Prens ile savaş esirleri ve savaş nedeniyle yerinden edilenler konusunu görüşeceğini belirtti.

Zelenskiy, "Krallığın liderliği insanlarımızın serbest bırakılmasına zaten katkıda bulundu. Bu görüşmenin de sonuç vereceğinden eminim" diye yazdı.

Veliaht Prens, Eylül 2022'de Ukrayna'da yakalanan 10 yabancı mahkumun serbest bırakılmasını sağlamış ve ardından Rusya ile Ukrayna arasında büyük bir mahkum takasının gerçekleşmesine vesile olmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı ziyareti sırasında "gelecek vaat eden ekonomik işbirliği alanlarını ve Suudi Arabistan'ın Ukrayna'nın yeniden inşasına katılımını" görüşeceğini de sözlerine ekledi.

Zelenskiy Salı akşamı geç saatlerde Riyad'dan ayrıldı ve Riyad Vali Yardımcısı Prens Muhammed bin Abdurrahman bin Abdulaziz tarafından uğurlandı.

Kaynak: Mepa News, Arab News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.