Suudi 'yolsuzluk' tutukluları terör mahkemesinde yargılanabilir

Suudi 'yolsuzluk' tutukluları terör mahkemesinde yargılanabilir

50'den fazla tutuklunun hala nerede tutulduğu bilinmiyor.

Ashar el-Awsat gazetesinin Pazar günü bildirdiğine göre, Kasım ayında başlatılan muhalifleri sindirme amaçlı "yolsuzlukla mücadele" soruşturması kapsamında tutulan düzinelerce Suudi Arabistan vatandaşı, "terörizm" mahkemelerine sevk edilebilir.

Davaların her biri ayrı ayrı ele alınacağı, bazıları kara para aklama konusunda uzmanlaşmış bölümler tarafından inceleneceği, diğerlerini ise ulusal güvenlik ve terör konularında uzmanlaşmış mahkemelere sevk edileceği bildirildi.

Suudi Arabistan'ın fiili lideri Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın başlattığı soruşturmalarda 350'den fazla Suudi kraliyet ailesine mensup kişi ve bakanlar saf dışı bırakıldı. 

Başsavcı Şeyh Saud el-Moyed, Ocak ayı sonlarında yaptığı açıklamada, tutuklu kişilerle yapılan kefalet anlaşmasının 107 milyar dolardan fazla olduğunu kabul etmişti.

Öte yandan gözaltında kalan 56 kişinin nerede olduğu bilinmiyor.

Kralın 32 yaşındaki oğlu olan Prens Muhammed bin Selman, iktidarını tekelleştirmek için eşi görülmemiş bir tutuklama furyasının arkasında bulunuyor. Prense Selman, önce çok sayıda ilim adamını tutuklatmış ardından "yolsuzluk soruşturması" adı altında kraliyet ailesinden 'rakiplerini' saf dışı bırakmıştı. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.