'T-shirt Giyen Askerler' Maduro saldırısını üstlendi

'T-shirt Giyen Askerler' Maduro saldırısını üstlendi

Bomba yüklü drone ile düzenlenen suikast girişiminden yara almadan kurtulan Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ve Kolombiya'yı suçladı.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkent Caracas'taki bir törende yaptığı ve televizyonlarda canlı yayınlanan konuşması esnasında suikast girişimine uğradı. Maduro, bomba yüklü insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulurken, saldırıda 7 asker yaralandı.

Saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşması yapan Maduro, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler" dedi.

​Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının 'aşırı sağcılar' tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.

"Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı" diyen Maduro, daha fazla detay vermedi.

"T-shirt Giyen Askerler" saldırıyı üstlendi

Öte yandan, kendilerine 'T-shirt Giyen Askerler' (Movimiento Nacional Soldados de Franela) adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.

Venezüella'da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.